Officieel weblog van de regionale Bomenstichting Fraxinus Excelsior

Welkom op de weblog van Bomenwerkgroep Fraxinus Excelsior. Bomenwerkgroep voor de Hoeksche Waard.

woensdag 22 februari 2012

Linde ook in boek over Lindehoeve

De afgelopen anderhalf jaar is de statige Lindehoeve in buurtschap Mookhoek gerenoveerd en deels omgevormd tot een woon-zorgboerderij voor mensen met een verstandelijke beperking. De monumentale boerderij is eigendom van woningstichting HW Wonen, die ook verantwoordelijk was voor de renovatie en verbouwing. Cavent, een stichting die hulp, ondersteuning en begeleiding biedt aan mensen met een verstandelijke beperking, wordt straks de nieuwe huurder. Over de geschiedenis en de renovatie en verbouwing tot woon-zorgboerderij wordt momenteel een boek gemaakt. Uiteraard wordt hierin ook aandacht besteed aan de sinds 2002 officieel monumentale linde voor de boerderij. De prachtige linde is trouwens de laatste van de groep van 10 bomen (acht leilinden en twee gewone linden), die ooit de naamgevers waren voor de hoeve. Inmiddels is de boom zo'n 115-120 jaar oud en volgens recent onderzoek nog in goede conditie. Het is de grootste solitaire linde in de Hoeksche Waard. Wij hopen dat hij nog een paar eeuwen op de plek kan blijven staan.

2 opmerkingen:

  1. Ik weet niet wanneer het boek over de Lindehoeve verschijnt. Ik neem aan dat dit zal zijn als de nieuwe huurder (Stichting Cavent) er zijn intrek kan nemen. We zijn zeer benieuwd naar het boek en het is gelijk ook weer een stukje aandacht voor onze regionale, monumentale bomen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De deadline voor de makers van het boek schijnt rond einde deze week te zijn. Vermoedelijk wordt het met de opening van de Lindehoeve (mei-juni 2012?) gepresenteerd.

    BeantwoordenVerwijderen