Officieel weblog van de regionale Bomenstichting Fraxinus Excelsior

Welkom op de weblog van Bomenwerkgroep Fraxinus Excelsior. Bomenwerkgroep voor de Hoeksche Waard.

donderdag 14 april 2011

'Groene monumenten in een Nationaal Landschap'

Het komende najaar gaat de regionale Bomenstichting Fraxinus Excelsior een tentoonstelling organiseren rondom het thema; 'Groene monumenten in een Nationaal Landschap'. De expositie zal tijdens de maanden september, oktober en november te zien zijn in één van de expositieruimten van Verzorgingshuis Immanuël te 's-Gravendeel.

Deelname aan de tentoonstelling staat open voor gevorderde vrijetijds kunstenaars, fotografen en prof. kunstenaars. Men kan meedoen met één of met twee werkstukken. Deelnemers kunnen met de techniek die zij zelf het liefste gebruiken (b.v. aquarel, olieverf, pastel, fotografie) de monumentale en beeldbepalende bomen in de Hoeksche Waard in beeld brengen. Het gaat dus specifiek om bomen die ergens in de Hoekshe Waard staan. Het kan daarbij gaan om bomen die de landelijk erkende monumentale status bezitten, of die beeldbepalend zijn. Dit kan ook een boomgroep zijn, b.v. een rij hele oude knotwilgen. De bomenstichting hoopt dat men zich zal laten inspireren door de vele unieke bomen die de Hoeksche Waard rijk is. Zo'n kleine zes jaar geleden heeft men ook al eens een dergelijk kunstproject georganiseerd, maar sinds die tijd zijn er nog heel wat monumentale en beeldbepalende bomen 'ontdekt' in de regio. Wie meer informatie wil over dergelijke bomen, of wie inspiratie op wil doen kan het beste eens een kijkje nemen op de Hyves-pagina's van 'Fraxinus Excelsior': http://FraxinusExcelsior.hyves.nl/ Men kan zich voorts aanmelden via een mailtje naar: fraxinus.excelsior@planet.nl  Men dient dan even naam, adres, gebruikte techniek en het aantal werkstukken (1 of 2) waarmee men meedoet te vermelden.

2 opmerkingen:

  1. Inmiddels hebben zich al 15 deelnemers aangemeld, maar er kunnen er nog zeker 5 of 6 bij wat ons betreft. Daarvoor is de expositieruimte groot genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De expositieruimte is op de tweede verdieping van Dienstencentrum 't Weegje in 's-Gravendeel. Een mooie ruimte met heel veel daglicht. Prima dus voor het exposeren van aquarellen, tekeningen, schilderijen en foto's.

    BeantwoordenVerwijderen